ZADZWOŃ DO NAS: +48 693 444 424 NAPISZ DO NAS: KONTAKT@JUSTTIMANUFAKTURA.PL

Olejki w świecach do masażu część I

Świece do masażu otulają jedwabistym dotykiem i ciepłem.
Masaż z wykorzystaniem świec ma doskonałe właściwości pielęgnacyjne, neutralizuje wolne rodniki, pomaga w walce z cellulitem i rozstępami.

Olej konopny

zawiera wiele cennych substancji biologicznie czynnych o właściwościach regenerujących, przeciwzapalnych, antyoksydacyjnych oraz antyseptycznych . Wpływa korzystnie na strukturę i wygląd skóry. Utrzymuje skórę dobrej kondycji i zapobiega jej przedwczesnemu starzeniu. Idealny w pielęgnacji skóry osób borykających się w przewlekłymi dermatozami. Znacznie niweluje świąd u alergików. Olej konopny pomaga utrzymać naturalną odporność skóry na działanie czynników zewnętrznych, poprawia funkcje ochronne naskórka i uelastycznia go. Co wyjaśnia działanie przeciwstarzeniowe, przeciwalergiczne, gojące i normalizujące. Olej konopny pomocny jest w pielęgnacji cery tłustej z tendencją do zmian trądzikowych, skóry suchej, zniszczonej a także dojrzałej. Łagodzi stany zapalne w takich chorobach jak: łuszczyca, AZS, egzema. Zmniejsza przebarwienia i stany zapalne. Stymuluje wzrost włosów i paznokci, odżywia je i wzmacnia je.
Uznany jest za jeden z najlepszych olejów nawilżających oraz tzw. „olejów suchych” ze względu na szybkość wchłaniania oraz brak pozostawienia na powierzchni skóry tłustego filmu. Olej konopny jest doskonałym olejem kosmetycznym, dlatego może być bezpośrednio aplikowany na skórę.

Olej ze słodkich migdałów

Nasiona drzew migdałowca służą do produkcji dwóch rodzajów olejków: olejku ze słodkich migdałów oraz olejku z gorzkich migdałów, który ma w swoim składzie substancję trujące. Olejek ze słodkich migdałów jest jednak całkowicie bezpieczny dla Twojego organizmu i śmiało możesz wykorzystywać go nawet podczas kuchennych eksperymentów.Olejek ze słodkich migdałów zawiera w swoim składzie: ok. 65% kwasu oleinowego, ok. 25% kwasu linolowego, ok. 6% kwasu
palmitynowego i ok. 1% kwasu stearynowego. Konsystencja oleju ze słodkich migdałów jest dość lekka dlatego olej ten należy również do grupy olei suchych, przez co nie obciąża nadmiernie skóry i idealnie nadaje się do wykorzystania jako składnik naszych świec. Jego niewielkie cząsteczki sprawiają, że szybko wchłania się w głąb skóry, nawilżając ją na dłuższy czas, stąd też jego szerokie zastosowanie w kosmetykach do skóry suchej i bardzo suchej. Olej ze słodkich migdałów jest z natury hipoalergiczny, dlatego możesz stosować go do łagodzenia egzemy czy wyrzutów alergicznych − m.in. dzięki zawartej w nim witaminie D. Jako bogaty emolient sprawdzi się także w codziennej pielęgnacji skóry z AZS, dlatego też znalazł zastosowanie w kremach przeznaczonych do skóry atopowej.Z racji tego, że olej ze słodkich migdałów posiada sporo antyoksydantów, pomaga walczyć z wolnymi rodnikami, które przyczyniają się w głównej mierze do starzenia się skóry. Oprócz tego, olej ze słodkich migdałów jest bogatym źródłem witaminy A i E, czyli klasycznego połączenia składników przeciwstarzeniowych. Jego nawilżające właściwości pozwalają także na utrzymanie wody w skórze na dłużej, przez co skóra pozostaje jędrna i nawilżona.

Olej z pestek śliwki

Olej z pestek śliwki pozyskiwany jest z nasion śliwki domowej Prunus domestica. Ma złoty kolor i piękny marcepanowo-migdałowy zapach.Olej nawilża i regeneruje uszkodzoną skórę, koi, łagodzi podrażnienia i stany zapalne, zmiękcza i wygładza. Odbudowuje płaszcz lipidowy skóry i chroni przed utratą wody. Ze względu na zawartość witaminy E, olej zmniejsza wpływ czynników zewnętrznych na skórę. się stosowanie oleju z pestek śliwki w pielęgnacji cery suchej, cery dojrzałej i zaniedbanej. Olej nawilża i regeneruje uszkodzoną skórę, koi, łagodzi podrażnienia i stany zapalne, zmiękcza i wygładza. Odbudowuje płaszcz lipidowy skóry i chroni przed utratą wody. Ze względu na zawartość witaminy E, olej zmniejsza wpływ czynników zewnętrznych na skórę.Posiada również działanie przeciwzmarszczkowe. Może być wykorzystywany w pielęgnacji skóry tłustej i ze skłonnością do trądziku, ponieważ reguluje pracę gruczołów łojowych i zmniejsza niedoskonałości, redukując ilość zaskórników i widoczność porów. Olej z pestek śliwki szybko się wchłania, ma jedwabiste wykończenie i nie pozostawia tłustego filmu. Można go stosować samodzielnie, jako pielęgnacyjny olej do skóry twarzy, szyi i dekolt.


Bądź pierwszy który skomentuje “Olejki w świecach do masażu część I”