ZADZWOŃ DO NAS: +48 693 444 424 NAPISZ DO NAS: KONTAKT@JUSTTIMANUFAKTURA.PL

Olejki w świecach do masażu cześć II

Olejek z płatków róży damasceńskiej ma szerokie zastosowanie w kosmetologii. Wytwarza się go z płatków róży damasceńskiej macerowanych w oleju ze słodkich migdałów. Olejek z róży damasceńskiej jest polecany cerze dojrzałej i cerze wrażliwej. Olejek z róży damasceńskiej doskonale nawilża, wygładza oraz ujędrnia skórę. Olejek bardzo dobrze się wchłania i dobrze rozprowadza na skórze. Może być stosowany jako zamiennik kremu do twarzy. Olejek z róży damasceńskiej można stosować także do masaży i refleksologii twarzy. Można stosować go także po opalaniu oraz w celu łagodzenia podrażnień spowodowanych wiatrem lub mrozem. Ze względu na swój skład róża damasceńska często jest wykorzystywana jako środek leczniczy. Olejek z płatków róży doskonale nawilża skórę. Nadaje się także do pielęgnacji skóry z Atopowym Zapaleniem Skóry.

Olej z nasion ogórka

Olej z nasion ogórka tłoczny jest z wysuszonych nasion ogórka Cucumis sativus. Jest łagodnym, lekkim olejem. Idealnie nadaje się do produktów mających na celu poprawę ogólnego wyglądu skóry. Ze względu na swoje właściwości często stosowany jest jako składnik kosmetyków leczniczych, odżywczych i regeneracyjnych. Może być pomocny w leczeniu suchej skóry, egzemy, łuszczycy, trądziku i skóry poparzonej słońcem. Wysoka zawartość naturalnych tokoferoli i fitosteroli dodatkowo zwiększa ochronne i odżywcze korzyści w pielęgnacji ciała. Fitosterole są również znane ze swojej zdolności do odżywiania i stymulacji komórek skóry w celu promowania regeneracji zdrowych komórek skóry. Olej z ogórka polecany jest w celu rewitalizacji skóry dojrzałej i zmęczonej. Ma silne właściwości terapeutyczne, dlatego należy o nim pamiętać mając na uwadze uszkodzenia skóry czynnikami zewnętrznymi (wiatr, słońce, mróz), przy suchej skórze, w przypadku drobnych linii i zmarszczek. Jest polecany do pielęgnacji delikatnych okolic – wokół oczu, usta, dekolt.

Olej jojoba

Olej jojoba ma żółty kolor i nie posiada zapachu ani smaku, dzięki czemu może być świetną substancją nośnikową. Nie jełczeje i jest odporny na działanie wysokich temperatur, dzięki czemu ma długą przydatność do użytku. Jego skład chemiczny jest pod wieloma względami niezwykły. Zawiera witaminy A, E i F o działaniu odżywczym, przeciwstarzeniowym i regeneracyjnym. Jest bogaty w kwasy tłuszczowe i fitosterole. Ma w swoim składzie skwalen – lipid, który w naturze jest składnikiem naszego sebum. Ten naturalny kosmetyk nie zatyka porów, pozwala skórze oddychać, jednocześnie ją nawilżając (dobrze się wchłania, łatwo przenikając do głębszych warstw naskórka), natłuszczając i działając przeciwzapalnie i antyseptycznie. Sprawdza się świetnie w pielęgnacji zarówno cery suchej – rewelacyjnie ją nawilżając i natłuszczając – jak i w pielęgnacji skóry tłustej, gdyż reguluje wydzielanie gruczołów łojowych. Doskonale nadaje się do stosowania na skórę z problemami dermatologicznymi. Olej jojoba nadaje się również do pielęgnacji włosów – jest częstym składnikiem masek odżywczych, szamponów i odżywek. Niewielką ilość olejku można wcierać w końcówki umytych włosów jak odżywkę bez spłukiwania w celu ich nawilżenia i lepszego rozczesywania. Olej jojoba znakomicie sprawdza się też jako olej bazowy oliwek do masażu, a według niektórych źródeł sam posiada właściwości antycellulitowe i regularnie wmasowywany zdecydowanie ujędrnia skórę ud i pośladków.


Bądź pierwszy który skomentuje “Olejki w świecach do masażu cześć II”